Ankieta

Wyłączamy Ciężkie Bronie, a włączamy Medalowe Kopy na Faze Pucharową?

Tak (tylko faza pucharowa)
2 (14.3%)
Tak (7. kolejka i faza pucharowa)
5 (35.7%)
Tylko 7. kolejka (później kolejna ankieta czy eksperyment się udał)
0 (0%)
Nie (zostajemy przy starych ustawieniach)
7 (50%)

Głosów w sumie: 13

Głosowanie skończone: Styczeń 19, 2013, 21:10:29

Autor Wątek: [ANKIETA] Włączamy medalowe kopy a wyłączamy ciężkie bronie na Faze Pucharową?  (Przeczytany 6017 razy)

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Reputacja: 39
  • Mia San Mia
Ostatnio na prawde jest dużo skarg na ciężkie bronie. Nie byłby to zły wymysł gdyby nie to, że rozgrywki są 3v3.

O takim wyborze zadecydowały ankiety. Eksperyment bez kopów a z cięzkimi brońmi jest niezbyt udany chociażby ze względu na mapy. Na mapach takich jak Pas starotwy, Szato, Jemen, czy Wioska (DLC) cięzkich broni na 6 graczy jest za dużo... Nie mówie już o sytuacjach gdy mecze są 2v2.

Na Faze puchorową planujemy wyłączyć ciężkie bronie, a włączyć Medalowe kopy.
Takie ustawienie możemy przetestować także w 7. kolejce

UWAGA: Gdy wygra ta opcja zabronione będzie używać medalowych kopów takich jak Szybki wybuch i Bomba dymna.

Offline DeNi

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 12
  • Eyoo PSN: deni1997
Od razu nasuwa mi się pytanie, czemu te 2 kopy będą zabronione? :)

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia

Ponieważ są najpopularniejsze, a chciałbym by była różnorodność, a nie że każdy gracz w lidze gra tym samym ;)

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!

Gdyz szybki wybuch to przesada jezeli chodzi o kop medalowy, a bomba dymna... 7 medali na cos takiego, + promocja, i wystarczy tylko 5 medali na uniknięcie śmierci... troche też przesadzone ;) Przynajmniej tak wydaje sie wg mnie  ::)

Offline DeNi

• Level 21
  • *
Aha.. No dobra..

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
Teraz ciężkich broni na 6 graczy jest za dużo,gdy było starcie trzech drużyn czyli 6 graczy to wszystko było ok.Druga sprawa,zabrońmy chodzenia na boki i biegania bo to stosują wszyscy a strasznie utrudnia granie :D .Ludzie,zlitujcie się i darujcie sobie takie zmiany na koniec ligi,był czas na początku i w tedy trzeba było ustalać a nie teraz.

Offline DeNi

• Level 21
  • *
Teraz ciężkich broni na 6 graczy jest za dużo,gdy było starcie trzech drużyn czyli 6 graczy to wszystko było ok.Druga sprawa,zabrońmy chodzenia na boki i biegania bo to stosują wszyscy a strasznie utrudnia granie :D .Ludzie,zlitujcie się i darujcie sobie takie zmiany na koniec ligi,był czas na początku i w tedy trzeba było ustalać a nie teraz.
Mi chodzenie na boki też przeszkadza :D

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia

Na starciu 3 drużyn broni ma mapach jest mniej przez co nie miało to takiego znaczenia. Sam dopuściłem na początku II sezonu do takiej opcji bo myślałem, że będzie dobrym rozwiązaniem... Okazało się, że nie :(

Zobaczymy jakie będą wyniki ankiety. Wg mnie i zapewne nie tylko mnie gdy mecz rozgrywa się 2v2 na mapce takiej jak Chateu jest bez sensu. Każdy jest wyposażony w conajmniej 1 ciężką broń a takie mecze w rezultacie ładnie nie wyglądają.

Nie chciałem dawać tego filmiku na forum, ale zostałem zmuszony:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=-0VompdWKKo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=-0VompdWKKo</a>
Ponad połowa killi w tym meczu to ciężkie bronie. Mogliśmy od razu zaproponować opcje "tylko RPG" albo "tylko hamer"

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
Zgadzam się z ww. No w każdym Multi w serii Uncharted (wow bo w aż dwóch XD) są ciężkie bronie. Kopy to rozumiem bo to dostajesz siedząc sobie w kryjówce, a po ciężkie bronie jednak dupke trzeba ruszyć ;) Już powoli przesadzamy zabrońmy wszystkiego i tak będzie najlepiej. Nie będzie jęków bo oni kampili, bo oni napierdal*li z ciężkich broni, bo oni mieli kopy, bo o Boże oni mają pady !:D
Ponad połowa killi w tym meczu to ciężkie bronie. Mogliśmy od razu zaproponować opcje "tylko RPG" albo "tylko hamer"
W sumie to genialny i co najważniejsze nowatorski oraz oryginalny pomysł ;D. Wszyscy swoje turnieje kopiują na kimś innym i tylko lekko je udoskonalają. Czemu by nie zrobić, że gramy 3 vs 3 tylko i wyłącznie na jakieś ciężkie bronie które będą losowane wraz z mapami. Na prawdę Przemek wpadłeś na wdeche pomysł i konecznie powinniśmy to wypróbować, a następnie wprowadzić w trzecim sezonie ;)

Offline Herkus Monte

• Level 8
  • *
  • Reputacja: 2
Przejac kontrole nad ciezkimi broniami taka jest głowna strategia teraz. cinek jak z wami gralismy to wam sie udało na 2 mapach kontrolowac i wygraliscie 3 mapa my kontrolowalismy i my wygralismy. to tylko przyklad nic wam nie wyżyguje bo to był dobry mecz. ale wolałbym aby gra polegała na sprawnym poruszaniu sie i strzelaniu a nie na kontrolowaniu ciezkich broni.
tutaj przynajmniej ktos chce ankiete zrobic w tej sprawie bo w lidze miciek nawet nie dopuszcza takiej ankiety zajmuje sie jakimis modyfikatorami broni a to co jest naprawde nie skilowe nie bierze pod uwage.
nath

Offline ziomLKW

• Level 19
  • *
  • Reputacja: 4
  • YouTube'r :)

Sorry wolę ruszyć dupkę po ciężką broń , niż kisić tzw. Ogóra xd  ;D i z 4-liter wyjąć HAMMER TIME xD

Jestem na nie , z takimi zmianami to na początek ligi , a nie połówce sezonu ;)

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia
Ostateczną decyzje podejme w sobote wieczorem na postawie ankiety oraz wpisow w tym watku ;)

W sumie to genialny i co najważniejsze nowatorski oraz oryginalny pomysł . Wszyscy swoje turnieje kopiują na kimś innym i tylko lekko je udoskonalają. Czemu by nie zrobić, że gramy 3 vs 3 tylko i wyłącznie na jakieś ciężkie bronie które będą losowane wraz z mapami. Na prawdę Przemek wpadłeś na wdeche pomysł i konecznie powinniśmy to wypróbować, a następnie wprowadzić w trzecim sezonie

Jak na 3 sezon to czemu nie :D

Offline Sebek17

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 40
    • Moje gameplaye, unboxingi,poradniki na youtube
Lepiej zostać bez kopów ;) Wtedy 90%  kili było by z broni ciężkich a teraz przynajmniej jest troche walki na M9 czy Dragony :D

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
Przejac kontrole nad ciezkimi broniami taka jest głowna strategia teraz. cinek jak z wami gralismy to wam sie udało na 2 mapach kontrolowac i wygraliscie 3 mapa my kontrolowalismy i my wygralismy. to tylko przyklad nic wam nie wyżyguje bo to był dobry mecz. ale wolałbym aby gra polegała na sprawnym poruszaniu sie i strzelaniu a nie na kontrolowaniu ciezkich broni.
tutaj przynajmniej ktos chce ankiete zrobic w tej sprawie bo w lidze miciek nawet nie dopuszcza takiej ankiety zajmuje sie jakimis modyfikatorami broni a to co jest naprawde nie skilowe nie bierze pod uwage.
Wiesz marecky bez urazy i nie obraźcie się bo zwycięstwo to zwycięstwo, ale wtedy na Forcie to mu już totalnie sobie odpuściliśmy wszystko. Po prostu biegaliśmy sobie na jana bo już nam się nie bardzo chciało(przynajmniej mnie i federerowi bo kuba coś tam jeszcze młócił). A no niestety i tak traciliśmy do was tylko kilka killi. Jak jednak mówiłem zwycięstwo było wasze i zawsze wasze będzie ;)
Jednak już mniejsza o to jakby niepatrzyć w U2 jak wszyscy grali z ciężkimi broniami było dobrze, a teraz nagle jest nie fair, mniej skillowo i bardziej noobsko. No ludzie musicie przyznać że to dziwnie wygląda no pod tym względem nic się nie zmieniło pomiędzy U2, a U3. Dlatego bez urazy, ale weźcie się ogarnijcie i przestańcie jęczeć. Ja rozumiem, że to frustrujące jak druga drużyna ma pod kontrolą wszystkie ciężkie bronie. Ale to tylko element dobrze przemyślanej strategii. Dlatego może zacznijcie myśleć jak gracie, a nie jęczeć ciągle że coś tam jest nie fair. Taka jest już ta gra i nic na to nie poradzimy, a jak zaczniemy wszystko usuwać to w końcu będziemy grali tylko na pięści i będą znowu wonty o bicie przewrotami i lagi

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia
Zmiana nie wejdzie w życie. Zamykam.