No to spróbuj podłączyć konsolę bezpośrednio do modemu kablem. I sprawdź, czy wtedy działa. Prawdopodobieństwo, że nie będzie działać jest nikł bo dostawcy domyślnie nie blokują żadnych portów, ale jeżeli wyszło by po tym zabiegu, że nadal jest problem to musiałbyś albo zobaczyć, czy masz możliwość szperania w ustawieniach modemu (raczej mało prawdopodobne, abyś dostał do niego dostęp), albo zadzwonić do dostawcy i zapytać się, czy blokują jakieś porty i jeżeli tak to każ im odblokować dla siebie te które są potrzebne dla konsoli. Swoją drogą pomysł Ted'a nie jest głupi bo Ja też musiałem raz zamienić nowo kupiony router, nawaliłem w każdych ustawieniach co tylko się dało i nadal nic. Pojechałem do Media zamieniłem na D-Link i bez problemu wszystko działało po podstawowej konfiguracji.
Coś jest na pewno na rzeczy bo DMZ powinien Ci załatwić sprawę. Bo jak już wcześniej wspominałem DMZ wyklucza dane IP od wszelkiego rodzaju zapór, filtrów, portów itp. Na razie niestety nie mam lepszego pomysłu niż ten, który podsunął Ci Ted, ale jeszcze srpóbuję coś wykminić.