Data 5.09.2016 jest tak samo ważna do zapamiętania jak 8.01.2012 (założenie rUpl) oraz 26.11.2012 (wygranie przez rUpl ligi).
Tym razem dzień jest szczególny ponieważ dla rUpl nastaje nowa epoka. Od ostatniego meczu rozegranego 3 lata temu wiedziałem, że ten moment nadejdzie, bywały wątpliwości ale udało się. Reprezentacja powstaje z martwych i mam nadzieje, że da ona też iskre by ożyło forum. Nowa epoka dla drużyny to nie tylko zmiana cyferki przy tytule gry, to także zmiany personalne w drużynie. Zacznę od najważniejszej, miło mi poinformować, że stanowisko kapitana przejmie Dupapa, pomagać mu będzie w prowadzeniu drużyny Cinek, który ma już doświadczenie na tym stanowisku po jednym z sezonów. Ja natomiast narazie odchodze na pozycje rezerwowego, na której prawdopodobnie zostane. Od ostatniego meczu rUpl, czyli przez 3 lata prawie wcale nie dotykałem rozgrywek multiplayer, zazwyczaj poważniejszy powrót do czego kolwiek mnie zniechęcał i kończył się po kilku dniach, w tym sezonie na pewno robię sobie przerwe od rozgrywek, nie jestem na nie gotowy, do mojej decyzji przyczynił się również wyjazd na studia - nie mam możliwości zabrania ze sobą konsoli. Zmiana kapitana to nie jedyna zmiana, która zapoczątkowała nową epokę w rUpl. Pozyskaliśmy 3 nowe nabytki z drużyny Vat, z którą rywalizowaliśmy w ostatnim sezonie ligi i jeśli mnie pamięć nie myli przegraliśmy 2:1. Witam milimetr77 (pierwsza dziewczyna w rUpl), PatrickPL-98 (dawniej jako Maggots) oraz kubaPL123. Do tego w rUpl będziemy mieć dwóch nowych kolegów z Łodzi: Kozak1999 (reprezentował RzK w lidze Unchartedomaniaka) oraz II-Wojtas_PL-II. Pozostała trójka graczy to stali wyjadacze Kamil2050, arkus16 i korpus10 (Mam_downa), tych dwóch ostatnich dobrze pamięta nasz triumf w lidze
Podsumowując, rUpl jeszcze nigdy nie miał tak szerokiej kadry, gdy zdobywaliśmy mistrzostwo wymienialiśmy się głównie szóstką graczy, teraz jest nas 10. Mam nadzieje, że Dupapa z Cinkiem dobrze będą zarządzać drużyną. Z jednej strony im zazdroszcze takiej kadry, ale z drugiej współczuje dylematu podczas ustalania składu na mecz
To by było na tyle, prawdopodobnie to ostatnia moja większa nowina w tym wątku, mam nadzieje, że ktoś ją przeczyta
Aktualny skład:- DUPAPA123 (kapitan)
- CINEK10 (Vice-kapitan)
- KacManDu (arkus16)
- Kamil2050
- korpus10 (Mam_downa)
- Kozak1999
- kubaPL123
- II-Wojtas_PL-II
- milimetr77
- PatrickPL-98 (MaggotsPL)
- plampa97 (rezerwowy)
- Alt91_ (Nitro_PL) (rezerwowy)