Jeśli się nie myle, gdy gra pyta Cię czy wejść do sklepu wejdź do niego i pobierasz te 3 rzeczy. Powinny być darmowe. Dwa pakiety map z nich aktywują Ci trofea
Problem w tym, że nie są darmowe Jednak jestem w stanie dać te (coś około) 30 zeta za wszystkie 3 dodatki tylko nie wiem jak ma doładować ten cały portfel w PSN. Karta mi nie wchodzi, właśnie chcę poczytać o tej drugiej opcji.
Wszystkie DLC były za darmo, ale z jakiś rok temu jak nie więcej. Były one w Polsce nawet dość sporo pond wyznaczoną datę "darmowości", ale w ońcu ktoś w SONY się kapnął i zdjęli
.
Żaby doładować PSN musisz mieć kartę Visa z płatnością internetową. Dlaczego Visa, bo bankomatowe MasterCard nie posiadają kodu zabezpieczającego. No chyba, że masz typowo kredytową kartę to wtedy wszystko jedno.
Druga możliwość to kupienie przez neta lub w jakimś Media Markt itp. Pre Paid'a PSN. Dostaniesz wtedy taki 12 cyfrowy kod, wtedy wchodzisz w PS Store --> Zrealizuj kod --> wpisujesz w rubrykę swój kod i akceptujesz. Możesz jeszcze tak zrobić bezpośrednio przy płatności, czyli jak wejdziesz w swój koszyk, przejdziesz w płatność to wtedy pojawią CI się opcje "Karta kredytowa" i "Karta Pre Paid". Wybierasz dwójkę wpisujesz kodzik i automatycznie masz doładowanie konta.