Autor Wątek: Wrażenia po ukończeniu gry i dyskusje o fabule [Bardzo dużo spoilerów !!!]  (Przeczytany 56774 razy)

Woochi

• Gość
Odp: Wrażenia po ukończeniu gry i dyskusje o fabule [Bardzo dużo spoilerów !!!]
« Odpowiedź #120 dnia: Kwiecień 24, 2012, 15:20:29 »
Czytałem Wybuchające beczki i jest w tym za dużo filozofowania, a za mało konkretów.

Choć fakt na pewne rzeczy ciekawie zwraca ta lektura uwagę.

Offline Kamil

• Level 1
  • *
  • Reputacja: 0
  • PSN: gxScorpio
« Odpowiedź #121 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:38:06 »
Jak zastrzelili Sullyego to byly emocje. Wtedy jak po tym goniłm Talbota to muślałem:Szybciej biegnij bo nie złapiesz dziada."
:-) :-\ :-| ;-)

Offline [Sara] z153018

• Level 8
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwiec 27, 2012, 19:37:05 »
Faktycznie postrzelony Sully przysporzył mi sporo emocji... ciągle mówili coś o nim i przypomniał mi się taki cytat
Eleny ''on pójdzie za tobą na koniec świata Nate, ale... nie proś go oto''- strasznie utkwiło mi to w głowie...
I ogólnie sądzę że ta część serii UNCHARTED najbardziej tyczyła prywatnego życia Nate'a...
Pozdrawiam!  :D
Zanim zaczniesz zaniżać swoją samoocenę i podejrzewać się o depresję sprawdź czy przypadkiem nie otaczają Cię KRETYNI.

Offline michał

• Level 10
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #123 dnia: Czerwiec 27, 2012, 20:54:15 »
W U1 i U2 wszystko było na zasadzie jedziemy dalej, na pewno nam się wszystko uda. U3 jest bardziej dojrzałym i emocjonalnym przeżyciem, chociaż do przeżyć emocjonalnych jakie dostarczają gry pokroju Heavy Rain, Uncharted bardzo daleko. W trzeciej części najbardziej podoba mi się więź łącząca Nate'a i Elenę. To, że nie chcę prosić jej o pomoc, pierwsze spotkanie w Jemenie, scena gdy Nathan nie chcę narażać życia Eleny, to, że ona jednak wraca po to by pomóc mu w dostaniu się na pokład samolotu. Ale zwłaszcza gdy Drake cudem ucieka ze statku Ramesesa i pojawia się w pokoju Eleny. Za każdym razem gdy widzę tę scenę chcę mi się płakać. Elena nie jest moją ulubioną postacią kobiecą (jest nią Chloe), ale w Uncharted 3 gra aktorska pary Emily Rose (Elena) i Nolan North (Drake) po prostu minię powaliła. Na prawdę czuć to uczucie pomiędzy postaciami, to jak bardzo im na sobie zależy i jak martwią i nie chcą siebie nawzajem stracić. W U3 chodziło o ukazanie relacji Nate-Sully, ale moim zdaniem najlepiej wypada tu więź łącząca Nathana i Elenę. Szkoda, że Emily Rose i Claudia Black nie mogły zademonstrować więcej swoich aktorskich umiejętności i nie poświęcono im więcej uwagi. Na którą bez wątpienia zasługują, bo obie są ozdobą całej tej serii.

Chloe i Elena 4ever <3 :-*
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2012, 20:59:23 wysłana przez michał »

“If you're gonna act like a bitch, then you're gonna die like a bitch"

Offline Elena Fisher

• Level 10
  • *
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 28, 2012, 10:38:37 »
Pięknie powiedziane :) Ale w tej grze nie chodzi tylko o emocje i uczucia.
Chodzi też o rozumienie sytuacji drugiej osoby i starania sie pomóc tak jak ja i Sully gdy Nate dostał tą trucizną w szyje ( o ile dobrze pamietam) albo jak chciałam pomóc Nate'owi w jego przygodzie ze statkiem ( o on i tak odmówił )
Chociaż to wszystko zależy też od podstawy jak już mowiłeś są uczucia.
No dobrze starczy bo sie rozpisałam :)

czasami gadam jak pogięta a czasami jak jakiś geniusz naukowy ;)

alt // używaj edycji posta ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 11:02:01 wysłana przez Alt »

Offline michał

• Level 10
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 28, 2012, 11:12:03 »
Moim zdanie podłoże emocjonalne w U3 jest bardzo ważnym i pięknym aspektem całej tej historii. Elena nie chcę dalej brnąć w to bezmyślne poszukiwanie skarbów i przygody, próbuję powstrzymać Nate'a przed dalszymi eskapadami (lecz ten jest nieugięty). Robi to wszystko tylko po to by uratować Sully'ego.

Co do zakończenia trzeciej części Uncharted. Niby pozostało dużo wątków, które można by kontynuować w kolejnych częściach, lecz mnie wydaję się, że jest to już ostatnia część tej niesamowitej opowieści. Elena i Nate są razem. Elenie już nie zależy na przygodzie, nie chcę ponownie ryzykować życia własnego jak i swoich bliskich. Chloe i Charlie są razem. Sully bez pary, ale ma przecież całą tą gromadę poszukiwaczy skarbów. Moim zdaniem nie ma co za bardzo kombinować i na siłę wymyślać nowych wątków tylko po to by seria dalej żyła. U3 to bardzo dobre zakończenie i gdyby ND zakończyło przygodę z tą marką na tym etapie i skupiło się na nowych grach nie miał bym im tego za złe.

Offline Elena Fisher

• Level 10
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 28, 2012, 13:06:11 »
Czy to znaczy, że masz dość przygód Nathana i nie chcesz kolejnej części?

Offline michał

• Level 10
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 28, 2012, 15:05:04 »
Nie! Nie mam dość Nathana, ani serii Uncharted. Ucieszę się jeśli kiedyś wydadzą kolejną część. Ale jeśli to nigdy nie nastąpi to nie będę z tego powodu rozpaczać. Po prostu nie widzę w jaki sposób seria może dalej ewoluować. W Uncharted mieliśmy już prawie wszystko: piasek, śnieg, samoloty, pociągi, miłość, zdradę, śmierć... The Last of Us zapowiada się zabójczo, jestem ciekaw co nowego ND może nam jeszcze zaoferować. Nowe IP mogą okazać się jeszcze ciekawsze niż Uncharted. Pożyjemy, zobaczymy. ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 15:08:47 wysłana przez michał »

Offline Elena Fisher

• Level 10
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwiec 28, 2012, 15:26:09 »
No wiesz :) Naughty Dog zawsze "coś" wymyśli ;)

Offline michał

• Level 10
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwiec 28, 2012, 15:33:59 »
Mam nadzieję, że ND jeszcze nieraz nas zaskoczy i  zaserwuję nam kolejną oszałamiającą przygodę. Choć muszę powiedzieć, że z niecierpliwością czekam również na The Last of Us. Fabuła i rozgrywka zapowiadają się świetnie. Choć nie sądzę, że pokocham Joel'a i Ellie tak samo mocno jak miało to miejsce z całą tą zgrają w Uncharted. ;D

Offline MixerOn

• Level 0
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 07, 2012, 23:07:14 »
Nie zwróciłem uwagi możliwe , ale mam pytanie jest pewna scena gdy Nate , Sully i Elena w Jemenie trafiają do tej studni to przed wejściem do niej , rozmawiają o charlim cutterze. Elena odpowiada tak , jakby go znała ktoś z was wie co oni mają wspólnego ?
" Jedyny łatwy dzień był wczoraj " ~ Navy SEALs

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 07, 2012, 23:15:23 »
Nie zwróciłem uwagi możliwe , ale mam pytanie jest pewna scena gdy Nate , Sully i Elena w Jemenie trafiają do tej studni to przed wejściem do niej , rozmawiają o charlim cutterze. Elena odpowiada tak , jakby go znała ktoś z was wie co oni mają wspólnego ?
Mi się wydaję że Cutter to jakiś dość znany najemnik bądź poszukiwacz skarbów który nie przepiera w środkach do celu tak jak Chloe :D

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 07, 2012, 23:20:59 »
Mi się wydaję że Cutter to jakiś dość znany najemnik bądź poszukiwacz skarbów który nie przepiera w środkach do celu tak jak Chloe :D

Nie wiem czy zauważyliście, ale pomiędzy 2 i 3 jest całkiem spora przerwa. Najprawdopodobniej "tam" działo się wiele istotnych rzeczy. Osobiście obstawiam na prequel między u2 i u3 ;)

Offline michał

• Level 10
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 08, 2012, 00:34:18 »
Nigdy nie zostało to oficjalnie wyjaśnione. Więc informacja z kąt Elena i Charlie się znają pozostaję tylko w sferze domyśleń.

Osobiście obstawiam na prequel między u2 i u3 ;)

Interquel. Gdy przedstawiona jest historia która dzieję się pomiędzy dwiema poprzednimi opowieściami, wtedy takie dzieło nazywamy interquelem.

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 08, 2012, 09:23:38 »
również prequelem 3 części. Przykład: "seria gier GTA obfituje ciekawą fabułą i dynamiczną akcją. Najciekawsza z nich to prequel GTA IV."

W ten sposób co ja napisałem wcześniej, to masz rację, jest interquel. Bo napisałem: między tym, a tym, czyli interquel ;)

Wybacz, że zapytam, ale czy Ty masz jakąś dysleksję?